arror-rightarrow-leftarrow-uparrowbubblecheckdogfbhaminfoikona_11infoinsleftaloadingmagnefiermeatmiska-emptymiskaplayrightasalesettingstransportuseryt

Během Velikonoc máme zavřeno od pátku 29. 3. do pondělí 1. 4. 2024. Otevřeno bude opět od úterý 2. 4. 2024.

Jsem z toho v šokéru - v Mixánu máme baktérie pod drobnohledem

S Mixánem vašemu mazlíčkovi naservírujete zdravé a vyvážené jídlo z čerstvých surovin. Naše směsi jsou připravovány s maximální péčí, jako bychom je vařili pro sebe. Dnes si představíme pomocníka, díky němuž nám to jde jedna báseň.

Pro psí jazýčky máme to nejlepší!

Kdo se pohybuje v profesionální gastronomii, asi tuší, co je „šokér“. S naším kuchařským uměním bychom se nejspíše na moderních food festivalech neuplatnili, ale i tak si potrpíme na špičkovou technologii, jež je běžně využívaná i v běžných restauracích. Jazýčky našich psích mazlíčků si zaslouží to nejlepší!

   

Díky šokéru se v Mixáno směsích nemnoží bakterie

Šokér umí Mixáno směsi tzv. šokově schladit nebo zmrazit, díky tomu se v něm nemnoží bakterie a déle vydrží.

Veškeré potraviny, i ty nejčerstvější a nejzdravější, obsahují vyšší či nižší koncentraci přirozeně se vyskytujících mikroorganismů, jež své prostředí, tedy suroviny, postupně narušují. Nadměrné bujení bakterií, plísní, či dokonce virů samozřejmě ohrožuje zdraví každého konzumenta, v našem případě pejska. Někdy je plíseň vidět, nemusí to být ale pravidlem. K degenerativním změnám může dojít i bez toho, aby to bylo vidět. V jídle se nejčastěji vyskytuje salmonela a stafylokok. Díky šokovému zchlazení a zmrazení lze snadno eliminovat nebezpečné bujení.

 

Šokové zchlazení Mixáno směsí zabrání bujení makroorganismů

Při šokovém zchlazení dochází během několika minut ke zchlazení o necelých 90 stupňů. V takovém stavu vydrží potravina celých pět dní. K čemu je to dobré? Podívejme se na to „z lidské stránky“. Když si dáme jídlo do lednice s tím, že si zbytek dojíme k večeři, dochází k pomalému ochlazování, během něhož již pokrm ztrácí své nejlepší vlastnosti. Může za to právě bujení nejrůznějších mikroorganizmů. Když ale dojde k rychlému ochlazení vařené Mixáno směsi, tomuto procesu zabráníme. Je tak zachována jakost, barva i vůně.

Veškeré vlastnosti čerstvé potraviny zůstanou uchovány pouze tehdy, když dojde k velice rychlému zmrazení

Při zmrazení dochází k ochlazení až o 110 stupňů, takový výrobek lze uchovávat po dobu šesti měsíců. Doma si často jídlo dáváme do mrazáku s tím, že bude i za měsíc jako čerstvé. Není to ale úplně pravda. Veškeré vlastnosti čerstvé potraviny zůstanou uchovány pouze tehdy, když dojde k velice rychlému zmrazení. Toho v domácích podmínkách nedosáhneme. Díky šokéru dochází k dokonalému zmrazení bez tvorby velkých ledových krystalů, které obvykle ničí strukturu a formu jídla. Zmrazení v šokéru rovněž pomáhá uchování správného stupně vlhkosti. Po rozmrazení mají tak Mixáno směsi stoprocentní kvalitu, perfektní konzistenci, chuť i barvu. 

Díky šokéru jsou Mixáno směsi vždy stoprocentní!

Heslem Mixána je poskytnout zákazníkům, tedy našim čtyřnohým chlupáčům, to nejlepší. To poslední, co bychom si přáli, je, aby byly Mixáno směsi kontaminované a nekvalitní. Protože krmíme pejsky po celé České republice, musíme se postarat o to, aby naše směsi byly čerstvé i ve chvíli, kdy se dostanou do psí misky. Naši zákazníci k nám nechodí jako do restaurace, nesednou si ke stolu a neobjednají si „à la carte“. My musíme za nimi. Postavili jsme se výzvě čelem a díky šokéru vymysleli skvělý způsob, jak naservírovat každému psímu mazlíkovi jídlo, které chutná, voní i vypadá, jako bychom ho právě připravili v naší kuchyni!

 

Petr Holeček Mixáno.cz
Zpět nahoru